December er en måned fyldt med helligdage over hele verden. Disse helligdage har forskellige betydninger og traditioner, men de har alle til fælles at fejre noget specielt. Her er en liste over nogle af de mest kendte globale helligdage i december:

Jul

Julen er en af de mest kendte helligdage i december og fejres over hele verden. Det er en kristen højtid til ære for Jesu fødsel, men det er også en tid til at fejre med familie og venner. Traditionelle juleaktiviteter inkluderer at pynte juletræ, give gaver og spise specielle julemåltider.

Hanukkah

Hanukkah er en jødisk højtid, der normalt falder i december. Det er en otte-dages festival, der fejrer genindvielsen af ​​det jødiske templet i Jerusalem. En af de mest kendte traditioner ved Hanukkah er at tænde et lys på en menorah hver aften i otte dage.

Boxing Day

Boxing Day er en helligdag, der fejres i mange tidligere britiske kolonier den 26. december. Det er en dag, hvor folk traditionelt giver gaver til tjenere, postbude og andre serviceansatte. I dag er det også en stor shoppingdag, hvor butikkerne sælger varer til nedsatte priser.

Kwanzaa

Kwanzaa er en højtid, der fejres af mange afrikansk-amerikanere fra den 26. december til den 1. januar. Det er en tid til at fejre afrikansk kultur og arv og inkluderer traditioner som at tænde en kinara (en slags lysestage) og give gaver.

Advent

Advent er en kristen højtid, der normalt falder i december. Det er en tid til at forberede sig på Jesu fødsel og inkluderer traditioner som at tænde adventskranse og åbne adventskalendere. Advent varer normalt i fire uger og slutter på juleaften.

Las Posadas

Las Posadas er en mexicansk højtid, der fejres fra den 16. til den 24. december. Det er en tid til at mindes Marias og Josefs rejse til Betlehem og inkluderer traditioner som at synge sange og gå i optog fra hus til hus.

Om https://globale-helligdage-i-december.dk/

Hvis du vil vide mere om globale helligdage i december, kan du besøge https://globale-helligdage-i-december.dk/. Her finder du information om forskellige helligdage og traditioner fra hele verden.

Andre helligdage i december

Udover de globale helligdage, der er nævnt ovenfor, er der også mange andre helligdage, der fejres i december. Nogle af disse inkluderer:

  • Lucia-dag
  • St. Nicholas Day
  • Yule
  • Om Solhverv og Vintersolhverv
  • Om nytårsaften og nytårsdag

Uanset hvilken helligdag du fejrer i december, er det en tid til at tilbringe med familie og venner og fejre noget særligt. God ferie!